PBB-logo

Het jubileum van Plaatselijk Belang Buitenpost (PBB) is natuurlijk reden voor een feestje! Vier feestjes en twee projecten, om precies te zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie.


ReŁnie met grote foto- en video-expositie op 21 maart 2020

Op 21 maart wordt er een reŁnie voor alle oud-en huidige inwoners van Buitenpost in It Koartling aan de Schoolstraat gehouden. Tijdens van de reŁnie is er niet alleen gelegenheid om anderen weer eens te ontmoeten! In het hele Koartling-gebouw komt een grote foto- en video-tentoonstelling. Tientallen grote foto’s geven dan een beeld van het oude-Buitenpost en ter vergelijking wordt dat gecombineerd met foto’s van de situatie nu. Daarnaast draaien er op videoschermen films van het oude Buitenpost en zijn er op computerschermen een nog grotere sortering foto’s van oud-Buitenpost te bekijken.

Tijdens de reŁniedag vindt in de Maria-kerk een tweede onderdeel plaats. In het oudste gebouw van Buitenpost wordt 's middags een cultureel programma met muziek en poŽzie uitgevoerd. Meer informatie volgt nog.

Bij voldoende deelname is er dezelfde dag een rondrit met een bus door Buitenpost.

Ook afhankelijk van de belangstelling van de mensen die zich inschrijven, zal er mogelijk gelegenheid zijn om een lunch te gebruiken.

De kosten voor de inschrijving bedragen € 5,- per persoon. Hiervoor krijgt u in ieder geval twee drankjes en een feestversnapering terug! Na ontvangst van de aanmelding ontvangt u aan het begin van 2020 het feestprogramma en een formulier van ons. Daarop kunt u voor ons benodigde gegevens invullen en aangeven of u interesse heeft in de rondrit, het jubileumboek en/of een diner- of luncharrangement.

Vergeet niet familie, vrienden en andere (oud-)Buitenposters
over deze bijzondere dag te vertellen!

Meld je nu aan!

Opgave kan via de post door de aanmeldbon
of een briefje te sturen aan:

Plaatselijk Belang Buitenpost
Postbus 30
9285ZV Buitenpost

of uw naam, adres en het aantal personen te mailen naar (klik!):

pbbuitenpost@gmail.com (Plaatselijk Belang)

of door de aanmeldbon of  een briefje in de De Binnenste Buiten-brievenbus bij de Readshop te deponeren

 

PBB-logo

Het onderschrift bij deze foto van de jubileumreŁnie van 1995 spreekt voor zich...


Cultuur-historische avond in de raadszaal van het gemeentehuis op 7 april

De avond van 7 april is ook een moment om vrij te houden in de agenda. PBB organiseert dan in de Raadszaal van het gemeentehuis een cultureel-historische avond met muziek, toneel en de officiŽle presentatie van het jubileumboek. De avond grijpt terug op de jaren ‘20 van de vorige eeuw en zal daarom natuurlijk in stijl zijn. Burgemeester Oebele Brouwer heeft toegezegd de avond te willen leiden. Ook de medewerking van de Fryske Krite belooft iets bijzonders! Hierover komt in de komende maanden nog meer informatie.


Feestavond met pubquiz en uitreiking prijswinnaars fotowedstrijd op 6 juni

De feestavond op zaterdag 6 juni zal misschien het uitbundigste feestmoment worden. De avond wordt gevuld met optredens, muziek, een pubquiz en de bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd. De plaats wordt nog bekend gemaakt.


Cultuur-historische wandeltocht op 21 augustus

Op 21 augustus opent PBB een 4 kilometer lange wandeltocht door Buitenpost en directe omgeving. Tal van interessante plekken in de dorpshistorie worden daarbij aangedaan en voorzien van informatie. De route kan ook gelopen worden met behulp van een app op de telefoon of tablet. De wandeltocht wordt permanent beschikbaar gemaakt voor verder toekomstig gebruik


Het scholenproject

Een van de werkgroepen is bezig om in samenwerking met de drie basisscholen en het Lauwers-College een programma met leermiddelen samen te stellen. De tentoonstelling en de wandelroute zullen daarin een onderdeel gaan vormen. De geschiedenis van het dorp is natuurlijk een belangrijk element maar er wordt ook nadrukkelijk met een oog naar de toekomst gekeken. Een aantal leuke ideeŽn zijn in de maak!


Het jubileumboek

Aan het ruim 200 pagina’s tellende jubileumboek wordt nog hard gewerkt. In het boek wordt ingegaan op de geschiedenis van het dorp zoals de ontwikkeling van het dorp, de historie PBB zelf en ook de sport en cultuur. Het is ruim voorzien van veel foto's van oud-Buitenpost. Alle leden en nieuwe leden van PBB krijgen het boek gratis. Het werk zal ook in de boekhandel gekocht kunnen worden of besteld.


waakhond PBB