Het scholenproject

Samen met het Lauwerscollege en de drie basisscholen is Plaatselijk Belang druk met de voorbereiding van tal van activiteiten in de maand maart in het kader van de viering het honderdjarig bestaan van PB. De volgende activiteiten staan, onder voorbehoud, nu op de rol

 1. Aanbieden van een gastles.
  1. plaatje Cornelis JetsesInleiding met oude schoolplaat van Cornelis Jetsus, bijvoorbeeld Teun met aapje.
  2. Interview in kleding van ouderwets schoolhoofd met oudere Buitenposters in de kleding van jongetje/meisje rond 1930; ook kinderen mogen dan vragen stellen over eten, kleren, schoeisel, straffen/beloningen, schoolgaan, verschil meisjes/jongens,enz enz.
   Vragen stellen als in collegetour.
 2. Kinderen interviewen bewoners Haersmahiem over schoolgebeuren in vroeger tijden.
 3. Reizende fototentoonstelling over oud-Buitenpost en scholen in Buitenpost en zaken die kinderen interesseren. In combinatie met het beschikbaar stellen van een leskist met inktpot, kroontjespen, lei/griffel, enzovoorts.
 4. Aanbieden (digitaal) boekwerkje met kinderspelen/spelletjes van de afgelopen 100 jaar die nu ook nog te spelen zijn. Per school daar een set materiaal voor beschikbaar stellen.
 5. Opstelwedstrijd met als onderwerp: “Hoe leuken we Buitenpost op (voor kinderen)?” Of meer specifiek: “Hoe maken we Buitenpost duurzamer”. Wij zouden de scholen en soort leidraad kunnen aanbieden voor het schrijven van een opstel/plan/voorstel. De leukste ideeŽn kunnen dan voorgelegd worden aan de bijzondere ledenvergadering van 7 april.