redactie van de Binnenste Buiten

Sinds januari 2015 zitten in de redactie (van links af op de foto): achterste rij: Cathy Pot,
Nynke Kuipers, Johan Kootstra en Piet Pettinga; voorste rij: Karin van IJsseldijk, Wim Ausma en Liesbeth Ribbink. Niet op de foto, onze correspondenten: Hielke Boorsma, Dave Grijpstra,
Bote de Haan, Jannie Jensma-Dijkema, Nelleke Kemps, Gesien Leguijt, Ineke Mooijweer
en Jantsje Oost.

Belangstelling voor het redactiewerk?

Op de door ons gestelde vraag om ons te helpen met het werk van de redactie horen we regelmatig het antwoord: “Maar ik kan helemaal niet schrijven”. Er zijn maar weinig mensen die de kwaliteiten van een Reve, Bomans of Carmiggelt hebben en dat dus juist wl van zichzelf kunnen zeggen. Binnen onze redactie is er in ieder geval niemand die dat zou durven. Maar dergelijk talent zoeken we ook helemaal niet. We maken geen literatuur, maar schrijven naar beste kunnen stukjes in gewoon nederlands.

Maar het werken in de redactie houdt meer in dan alleen 'het stukjes maken'. Zo zoeken we ook mensen die andere belangrijke taken willen doen. Want een niet minder belangrijk onderdeel van het werk is het meedenken over onderwerpen voor artikelen, het melden van nieuwtjes en contacten opdoen en onderhouden. Daarvoor geven wij een stukje gezelligheid, voldoeninggevend teamwerk en een maandelijkse vergoeding terug. Neem vrijblijvend contact op met de redactie!

Lees over het waarom en wat van de redactie!

Lees een artikel over de redactie (maart 2004)